Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Apple förlorar mot Ikano Bank

Publicerad: 28 november 2012, 07:29

Gamla designen och den nya.

Datajätten Apple ansåg att Ikano Bank kränkt deras så kallade gemenskapsmönster i och med att banken i Älmhult registrerat ett märke med något som liknar en Iphone. Men Patent- och registreringsverket går på bankens sida.


Apple skrev till Patent- och registreringsverket:

"Innehavarens märke innehåller en avbildning av en smartphone som är i  det närmaste identisk med invändarens registrerade och inarbetade  varuutstyrsel, med touchknappen placerad centralt längs ner på telefonen  och en indragen linje placerad i telefonens överkant. Framför telefonen  syns två kort som i storlek och utformning liknar kreditkort. De  uppenbara likheterna mellan den avbildade smartphonen och invändarens märken och inarbetade varuutstyrsel innebär en risk för förväxling bland konsumenter."

Apple begärde att Patent- och registreringsverket skulle frånta  Ikano Bank dess registrering, men verket anser att märkena skiljer sig  tillräckligt mycket från varandra och ger Ikanobanken rätt.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.