Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Apple kämpar för att stoppa Ipad-film

Publicerad: 20 september 2010, 14:17

En reklamfilm för tidningen Newsday som visar hur en man slår sönder sin Ipad mot köksbordet har fått Apple att gå till attack. Via sina jurister försöker nu företaget få bort filmen från Youtube, skriver Networkworld.com


Ämnen i artikeln:

Apple

Klippet försvann från Youtube igår. Det är en reklamfilm för Newsdays app och visar hur en man läser den på sin Ipad. När en fluga landar på köksbordet slår han ihjäl den med sin läsplatta, som går sönder. Ipad är inte överlägsen tidningar på alla sätt blir filmens payoff.

En representant för Newsday har bekräftat för Networkworld att klippet tagits bort från Youtube. Officiellt vill tidningen inte säga varför. En anonym person som säger sig vara anställd på Newsday mejlar dock senare.

Enligt källan har Apples jurister hört av sig till tidningen och krävt att filmen ska försvinna, annars kommer alla deras apps att få problem.

Frågan är om filmen längre kan stoppas. Den har blivit en succé på nätet och sprids på bloggar samtidigt som den uppladdats på nytt på Youtube.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Apple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.