Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Apples filmflört under Oscarsgalan

Publicerad: 23 februari 2015, 08:59

Foto: Bild ur kampanjfilmen

Apples reklamfilm, som rullade under nattens Oscarsgala, marknadsförde företagets senaste iPad som det perfekta verktyget att skapa film med.


Ämnen i artikeln:

OscarsgalanApple

Under nattens Oscarsgala visade Apple en reklamfilm för sin senaste iPad. Syftet var att marknadsföra iPaden som ett filmskapandeverktyg, genom att visa hur man gör en film med sin iPad. I filmen, som ska inspirera unga självständiga filmskapare, beskrivs iPaden som mångsidig – och som ett verktyg det går att skriva, producera, filma, och redigera med.

Berättarrösten står filmregissören Martin Scorsese för. Han ifrågasätter uttrycket "following your dream" som han menar trivialiserar skapandeprocessen:
– Om du drömmer, sover du, säger Martin Scorsese i reklamen.

Istället säger han att det som krävs är hårt arbete och en vakenhet till skaparens känslor, möjligheter och ambitioner. Hans ord är ett utdrag från ett tal han höll till NYU Tisch School of the Arts Class of 2014

I klippet spelar flera studenter från Los Angeles County High School in olika filmsekvenser med hjälp av en iPad.

Se filmen här:

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

OscarsgalanApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.