Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Apples iPad-reklam fråga för Konsumentverket

Publicerad: 29 mars 2012, 06:57

Igår stod det klart att Apple tvingas återköpa nya iPad-modellen från konsumenter i Australien. Nu kan samma sak hända i Sverige efter att flera svenskar har anmält bolaget för vilseledande marknadsföring.


Ämnen i artikeln:

AppleiPadKonsumentverket

Apples nya iPad-modell fungerar inte i de svenska 4G-näten, utan  endast i 3G-nät. Konsumentverket har fått in flera anmälningar om att  bolaget inte är tillräckligt tydligt med detta i sin marknadsföring.  

Verket ska nu djupstudera ärendet:
– Det här är nog någonting vi  får titta på, det är inte helt övertydligt, säger Marek Andersson,  jurist på Konsumentverket till TT.

Enligt TT kan konsumenten  få intrycket av att den nya iPad-modellen fungerar med 4G-näten på Apples webbplats, men  tittar man riktigt noga finns en liten fotnot där Apple skriver att den  endast stöder 4G-tekniken i vissa nät i USA och Kanada:
– Den här  marknadsföringen kanske uppfyller lagens krav, men det kunde ha varit  tydligare. Det ska ju vara korrekt och inte vilseledande, säger Marek  Andersson till TT.

I Australien drog en konsumentförening Apple  inför rätta för just vilseledande marknadsföring kring nya  iPad-modellen, vilket har lett till att Apple har meddelat att man  tänker erbjuda kunderna återköp av produkterna.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

AppleiPadKonsumentverket

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.