Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Är bandyfinalen verkligen Sveriges svar på Super Bowl?

Publicerad: 15 mars 2019, 12:41

Bandyfinalen är en av Sveriges största idrottshändelser – men vilka likheter har den med Super Bowl? I en ny kampanjfilm för finalen försöker en "vanlig amerikan" reda ut likheterna.


Ämnen i artikeln:

Reklam

Den 23 mars är det dags för årets bandyfinal, en bandyfinal som sedan förra året återigen spelas på Studenternas i Uppsala. Bandyfinalen har en tradition och ett rykte om sig att vara något av en publikfest, något man delar med den amerikanska fotbollens final Super Bowl. Men har de två finalerna några andra likheter? Det försöker en "vanlig amerikan" reda ut i en kampanjfilm signerad den nystartade byrån Backroad Agency.

– Bandy är en traditionstyngd sport, och Bandyfinalen är den kanske stoltaste traditionen vi har i sporten. Den har spelats årligen sedan 1907, så vi försöker ständigt hitta nya sätt att kommunicera, säger bandyns Elitseries ligachef Per Selin.

Backroad Agency är grundad av Erik Ström som tidigare jobbat på både Round & Round och Åkestam Holst.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.