Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Arbetsförmedlingen kringgår lagen

Publicerad: 12 september 2012, 06:55

Vid minst två tillfällen har Arbetsförmedlingen samarbetat med mediebyråer som saknar ramavtal. På det sättet kringgår myndigheten lagen om offentlig upphandling, det skriver Dagens Industri.
Reklambyrån Lowe Brindfors, som egentligen ska godkänna medieköpen som Scream presenterat, vill i stället att Arbetsförmedlingen ska göra det så att det blir "rätt".


Ämnen i artikeln:

ArbetsförmedlingenGullers GruppScreamLowe BrindforsAdon

I samband med kampanjen "Se Kraften" anlitade Arbetsförmedlingen Gullers Grupp. I andra ledet anlitade Pr-byrån mediebyrån Adon. Enligt Dagens Industri var Arbetsförmedlingen fullt medvetna om att Adon var anlitade, trots att mediebyrån saknade ramavtal med myndigheten.

På så sätt utsattes aldrig uppdraget för konkurrens. Uppdraget var värt 13 miljoner kronor och notan gick via Gullers Grupp. När Arbetsförmedlingens reklambyrå Lowe Brindfors anlitade mediebyrån Scream, gick det till på samma sätt. Scream gjorde där medieköp för över 12 miljoner- utan ramavtal med myndigheten.

– I avtalet står det att statens ramavtal "normalt ska" användas, inte att det "ska" användas, säger Hans Nolander, upphandlingschef på Arbetsförmedlingen, till Dagens Industri.

Och fortsätter.

– Här kan jag bara konstatera att man inte följt normalfallet. Anledningen kan jag inte svara på, fortsätter han.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.