Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Årets regissör ett kollektiv

Publicerad: 20 oktober 2011, 13:08

Både 2008 och 2010 tog Max Vitali hem titeln årets regissör. I år blev det Traktor som korades som årets regissör. Bästa reklamfilmsfotograf blev Mattias Montero.


Bland de nominerade till bästa reklamfilmsregissör i år fanns Calle Åstrand - ”Kontoret” för Arlanda Airport, ”Decisions” för Mercedes, ”33s” för Pfister,
Anders Hallberg - ”Extreme” för Nestlé, ”Tonight we Tanqueray” för Tanqueray, “Newborn” för Libero,
och Traktor - “Blicken” för SJ, “DTV Sport” för Com Hem, ”Auto-tune” för Com Hem.
Där den sistnämnda alltså tog hem utmärkelsen.

Så här motiverar juryn sitt val:
Regissören visar skicklighet och beslutsamhet i vitt skilda uppdrag. Med en subtil lågmäldhet och få bilder skapas magi mellan två människor och vi blir berörda. En välkänd kampanj tar nya höjder och vi ser prov på vältrimmad dramaturgi tillsammans med monotont skapande och oväntade komiska inslag.


Bästa reklamfilmsfotograf blev Mattias Montero -”Roberto Custodio” för LUTA, som slogs om priset med Fredrik Bäckar - ”Life” för Mercedes Benz SLK och Linus Sandgren -”History Made and in the Making” för Converse.

Juryns motivering: Priset för bästa foto går till en fotograf som på ett ärligt och känslorikt sätt skildrar ljuset i en ofta väldigt mörk och hopplös verklighet. Hantverket, där varje ruta är målad som en tavla av verkligheten, tar oss ända in på huden och skapar en magiskt vacker molotovcocktail som exploderade rätt i hjärtat på juryn.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.