Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Arimus-skaparen in på Beckmans

Publicerad: 28 juni 2012, 12:57

Mannen som skapade det egna landet Arimus för att bli antagen till Beckmans har nu kommit in:
– Jag svävar på moln, säger Oskar Pernefeldt.


Ämnen i artikeln:

Oskar PernefeldtBeckmans Designskola

Resume.se har tidigare berättat att Oskar Pernefeldt blivit nedringd av byråer med olika jobberbjudande efter hans projekt kring det påhittade landet Arimus blivit en riktig snackis i branschen.

Bakgrunden är att Oskar Pernefeldt hade dragit maximal nytta av punkten övrigt i sin ansökan till Beckmans och utformat designen för alltifrån Arimus flagga till olika institutioner.  Han hade även skickat påhittade brev till olika juryledamöter från olika Arimus-representanter.

Idag fick han lön för mödan efter att Beckmans meddelat att han har blivit antagen:

– Jag befinner mig i Colorado i USA och det känns så sjukt märkligt att vara här och få ett sådant besked, säger Oskar Pernefeldt.

Han berättar att han bara står och myser över utsikten från sin systers hus och beskedet från Beckmans.

Står du och funderar över nya projekt nu?
– Ja, det kan jag väl säga, haha, säger Oskar Pernefelt.

Han kommer ihåg hur det gick till då han blev till Beckmans. Den första dagen började med olika arbetsprover och flera av de andra som hade blivit kallade nämnde att man hade hört om hans Arimus-projekt. Han intervjuades två dagar senare:

– Jag var sjukt nervös och många kompisar hade haft tuffa intervjuer, men min var hur trevlig som helst. Vi skrattade nästan hela tiden och en av juryledamöterna sade att Arimus-projektet var ett av de mest avancerade som de någonsin hade sett, säger Oskar Pernefeldt.

Han tycker ändå att det kändes skönt att juryn inte bara diskuterade hans Arimus-projekt, utan även tog upp hans obligatoriska prover:

– Jag fick riktigt bra kritik även där. De sade att det var väldigt nyskapande. Så det kändes jättekul, säger Oskar Pernefeldt.

Han berättar att uppmärksamheten kring Arimus och jobberbjudandena avtog efterhand, men att han fortfarande får trevliga mail – många gånger även från folk utanför reklambranschen – där man säger att man verkligen hoppas att det ska gå bra för honom.

Det låter ändå som att du har en välbehövlig semester?
– Jodå, jag hjälper min syster och hennes kille och säljer produkter på Farmer´s Market, men jag har ju även massa egen tid, säger Oskar Pernefeldt.

Vad blir egentligen ditt nästa projekt? En spinoff på Arimus?
– Haha, det kan jag inte säga. Men jag har inte tänkt i  sådana banor, utan det var en bra idé, säger Oskar Pernefeldt.

Du tror inte att det var risk att du tog i lite väl mycket i din ansökan till Beckmans i antal arbetstimmar menar jag och kanske ändå hade kommit in?
– Övertid och overkill finns inte i min värld. Jag tycker att det hade varit värt alla de hundratals timmar som jag lade ned på Arimus-projektet även om jag inte hade kommit in på Beckmans, säger Oskar Pernefeldt.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.