Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ärkerivalens svar på Siba-kuppen

Publicerad: 21 mars 2012, 10:16

Peter Antoine var frontfigur för MEdia Markt (till vänster). Nu har Sibas Fabian Bengtsson plockat in honom.

Idag, onsdag, stod det klart att Siba plockar in Media Markts förre frontfigur, Peter Antoine, i sin film om att Siba firar 61 år och erbjuder Kalaspriser.


Ämnen i artikeln:

Magnus TengbyJohan Rosenblom

Media Markts marknadschef Johan Rosenblom välkomnar initiativet:
–  Vi på Mediamarkt vill passa på att gratulera Peter till det nya jobbet  men den stora gratulationen måste gå till Siba, säger Johan Rosenblom,  marknadschef på Media Markt.

Siba har plockat in Peter  "Scheissebillig" Antoine i sina nya filmer där man firar  hemelektronikjättens 61-årsjubileum med riktiga kalaspriser.

Den  svensk-tyska fotbollstränaren Peter Antoine var Media Markts frontfigur  då hemelektronikjätten slog upp sina portar i Sverige.

Valentin &  Byhr ligger bakom kampanjen och så här sade byråns cd Magnus Tengbu om valet:
"Siba  tycker att det är skoj att överraska. I vanliga fall är det en bunny  som dyker upp ur en tårta, men vi tyckte att det var en så härligt sjuk  idé att Peter Antoine gör det i stället."

Media Markt tycker att Siba gör ett bra val:
–  Peter är en bra karl och det fungerade väldigt bra för Mediamarkt att  ha honom som frontperson i våra gamla kampanjer, säger Johan Rosenblom,  marknadschef på Media Markt.

Han påpekar i samma veva som Media Markt  bytte reklamkoncept och lanserade muppen Mark och gänget på lagret gav Peter  Antoine signaler om att han eventuellt skulle gå vidare till någon av  konkurrenterna.

Men detta var alltså långt efter att Peter Antoine  slutade vara frontfigur för Media Markt.

Johan Rosenblom ger Peter Antoine sina lyckönskningar i nya Siba-jobbet, men vill passa på att ge ännu större gratulationer till arbetsgivaren:
–  Media Markt vill passa på att gratulera Peter till det nya jobbet men  den stora gratulationen måste gå till Siba som nu gjort en rejäl  uppryckning vad gäller frontperson i reklamfilmerna, säger han.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.