Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Arla: Stoppa kampanjen!

Publicerad: 20 december 2011, 15:41

Den aktuella kampanjen.

Arla tänker agera för att stoppa Ord&Bilds kampanj för Karlstads flygplats. Peter Jansson Ling, vd på Ord & Bild, bekräftar att man inte kollat med Arla innan kampanjen. – Vi har inte pratat med Arla. Vi valde det smör vi tycker bäst om och trodde att de skulle tycka att vi var schyssta, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

ArlaOrd&Bild

Resume.se skrev tidigare i dag om Ord & Bilds nya kampanj för Karlstad Airport med syfte att locka hit norrmän. Under de senaste veckorna har det flera gånger rapporterats att smörpaket budas ut för hundratals kronor på norska hemsidor. Det har även förekommit rapporter om smuggelförsök av svenskt smör till Norge. Detta har byrån tagit fasta på genom att använda Arlas smörpaket på bild.

Detta har i sin tur fått mejerijätten att reagera.

"Efter vad jag kunnat efterforska har de inte varit i kontakt med oss innan de körde igång kampanjen. Vår ansvarige jurist Hans-Olov Dahlén är hemma med sjukt barn idag, men inte heller han känner igen detta. Hans-Olov kommer ta kontakt med dem senare i veckan och be dem ta bort kampanjen. Det är inte tillåtet att använda vårt varumärke utan vårt medgivande. Vi välkomnar alla kunder som vill köpa vårt smör, även de som reser över gränsen från Norge. Däremot ligger det inte i vår strategi att köra den här typen av riktade kampanjer mot konsumenter i Norge" säger Robbin Grönstedt i ett uttalande till Matvarupriser.se.

Peter Jansson Ling, vd på Ord & Bild, bekräftar att man inte bett Arla om lov innan kampanjen.
– Vi har inte pratat med Arla. Vi valde det smör vi tycker bäst om och trodde att de skulle tycka att vi var schyssta, säger han till Resume.se.

På Ord & Bild har man inte hört något från mejerijätten.
– Om det blir så att de hör av sig och vill att vi stoppar kampanjen så får vi väl gå till någon annan smörtillverkare och fråga om vi får använda deras smör, säger Peter Jansson Ling.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ArlaOrd&Bild

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.