Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Art directorns fantasifulla bokdebut

Publicerad: 7 mars 2013, 12:41

"Så funkar det (väl inte?)” är ad Johan Thörnqvists bokdebut.

Foto: Bildmontage.

Boken "Så funkar det (väl inte?)” är ad Johan Thörnqvists bokdebut, med bildtexter av Gunna Grähs. Den lyfter fram vardagens annars så osynliga bifigurer.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Carlsen

Boken lyfter fram de annars osynliga figurerna, som bara syns om du tittar på rätt sätt. Till exempel den lilla mannen som hela dagarna sliter med att ställa om trafikljusen, eller de små silveraporna som räknar upp pengarna inne i bankomaten.

Johan Thörnqvist är illustratör, ad och kreatör på den digitala produktionsbyrån Gertrud i Helsingborg. I sitt dagliga arbete med digitala produktioner omvandlas fantasin till kreativitet.
– Man ser det man tittar efter. Så är det. Jag har alltid varit nyfiken på det som ligger bara något steg bortom eller vid sidan av den synliga verkligheten. Eller egentligen den del av verkligheten som befolkas av fantasin, berättar Johan Thörnqvist,

Johan Thörnqvist har tidigare ställt ut sina verk på Dunkers kulturhus och anlitats av livsstilsmagasinet Wired för illustrationsuppdrag.

Boken kom ut på marknaden i februari och ges ut av förlaget Bonnier Carlsen.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

Bonnier Carlsen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.