Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Återpublicerar citat från tystade journalister i Google street view

Publicerad: 6 april 2018, 09:18

För att sprida budskapen från fängslade och mördade journalister återpublicerar Reportrar Utan Gränser med hjälp av Google Street View deras ord på billboards runtom i världen.


Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstReklamReportrar utan gränser

Förra året mördades 65 journalister världen över, detta samtidigt som 326 journalister satt fängslade till följd av deras yrkesroll.

För att deras röster fortfarande ska höras lanserar Reportrar Utan Gränser nu initiativet Billboards beyond borders. Med hjälp av Åkestam Holst har de laddat ned 360-bilder på billboards från Google Street View och genom photoshop ersatt de kommersiella budskapen med de tystade journalisternas ord.

De digitala billboardsen syns bland annat i Moskva, Istanbul och New York.

– Kampanjarbetet har varit en mycket kreativ process om en av vår tids ödesfrågor. Åkestam Holst har skapat en kampanj med en unik kombination av teknisk listighet och fokus på frågan. Det passar perfekt ihop med Reportrar utan gränsers ambition att både göra censur verkningslös och samtidigt uppmärksamma allmänheten på den kraftigt försämrade press- och yttrandefriheten runt om i världen, säger Jonathan Lundqvist, ordförande för Reportrar utan gränser i Sverige.

Se några av exemplen och reklamfilmen nedan. Se hur reklamskyltarna ser ut inne i Google street view här.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.