Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Atmosfär splittras

Publicerad: 23 februari 2010, 13:44

Efter fem år tillsammans väljer nu teamen bakom produktionsbolaget Atmosfär, Pelle Ohrgren och Jörgen Lööf, samt Henrik Eriksson och Henrik Hallgren att gå skilda vägar.


Ämnen i artikeln:

Henrik ErikssonAtmosfär

truefalse

Atmosfärteamen Henrik Hallgren & Henrik Eriksson (till vänster), och Jörgen Lööf & Pelle Ohrgren, går skilda vägar.

Bakom beslutet ligger en gemensam längtan efter att fokusera mer på den kreativa delen och lusten i producerandet av film.
– Den stora struktur­förändring som sker generellt i branschen är spännande och vi vill därför vara mer flexibla i vårt arbetssätt för att kunna producera alla former av rörliga medier, säger Pelle Ohrgren, som tillsammans med Jörgen Lööf väljer att nystarta Atmosfär.
– Atmosfär har aldrig haft ambitionen att bli en stor ­fabrik, och vi känner att det här möjliggör bättre filmskapande, där mindre kostsamma plattformar tillåter kreativiteten att styra besluten och samarbetsformerna, säger Henrik Eriksson, som tillsammans med Henrik Hallgren bryter sig loss från Atmosfär och fortsätter samarbetet i den nya byrån Henrik Henrik Film.

Henrik Eriksson, som även nyligen tillträdde posten som ordförande i Film & TV Producenternas reklamfilms­sektion, säger vidare att uppbrottet kommer som en naturlig respons av den förändring som branschen nu genomgår.
– Branschen ändras och vi behöver alla anpassa oss.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Henrik ErikssonAtmosfär

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.