Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Atomkraft? Nej tack" hotar stämma Tre

Publicerad: 15 september 2009, 13:39

Stiftelsen bakom den klassiska ”Atomkraft? Nej tack”-symbolen hotar stämma mobiloperatören Tre för kampanjloggan ”Telefonjack? Nej tack”.


Tre:s kampanj, gjord av reklambyrån Scholz & Friends.

Tre har fått ett brev från danska OOA Foundation, som äger rättigheterna till The Smiling Sun, registrerat varumärke i Danmark 1977. 1978 registrerades loggan med orden ”Atomkraft? Nej tack” hos svenska Patent- och registreringsverket.

OOA anser att Tre gör sig skyldig till varumärkesintrång genom att använda samma format och liknande färger för "Telefonjack? Nej tack!".

Nu kräver OOA att loggan ska ändras och att Tre senast den 18 septemberg klockan 15 bekräftar att företaget gått över gränsen – annars tänker man ta ärendet vidare.

Den klassiska anti-kärnkraftsloggan.

Telefonjack- nej tack- kampanjen har rullat sedan mitten av augusti. Tre:s pr-chef Erik Hörnfeldt meddelar att Tre kommer att tillbakavisa OOA:s krav.

– Vi tycker att vi har rätten på vår sida, det är ingen kopia rakt av. Vi har lekt med associationen, men det är andra färger och ett annat typsnitt och ett telefonjack i stället. ”Atomkraft? Nej tack”-loggan är inte heller skyddat inom verksamhetsområdet telefoni och mobiltelefon, säger Erik Hörnfeldt.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.