Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Audi avslutar kampanj med Kakan Hermansson

Publicerad: 15 november 2016, 07:48

Kakan Hermansson är en del av kampanjen för nya Audi Q2.

Foto: Wikimedia Commons/Audi

UPPDATERAD. Audi har attackerats i sociala medier på grund av Kakan Hermanssons tidigare uttalanden. Nu avbryter de kampanjen.


Ämnen i artikeln:

ReklamkampanjÅkestam HolstKakan HermanssonAudi

Medieprofilen Kakan Hermansson är en del i kampanjen för Audis nya modell Q2. Hon är en av flera kändisar som fått formge en version av bilen. Det har väckt ont blod hos många som har uppmärksammat hennes tidigare kritiserade uttalanden. Bland annat tweeten "Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv" som hon sedan tidigare bett om ursäkt för.

Audi Sveriges Facebooksida har bombarderats av kritiska inlägg i stil med:
"HUR tänker ni med samarbetet med KAKAN Hermansson? Att samarbeta med och lyfta fram en person som uppmanar till våld mot polisen, hånar mordoffer och hatar män i allmänhet och poliser i synnerhet måste vara en extrem tankevurpa hos ansvariga inom Audi".

LÄS MER: Starka reaktioner mot Audis kampanjstopp

Många av kritikerna kallar Kakan Hermansson för saker som extremfeminist och vänsterextremist.

LÄS MER: Audi skyller på byrån: Därför bryter vi med Kakan

Som en konsekvens av kritiskstormen valde Audi att pausa kampanjen. Nu avbryter de den helt och hållet. I ett uttalande skriver bilmärket:

"Audi blev rekommenderade ett samarbete med Kakan Hermansson, men vi kände inte till hennes tidigare uttalanden. Audi står naturligtvis inte bakom dessa uttalanden och tar avstånd allt våld. Kakan Hermansson har även uttryckt ånger kring dessa uttalanden och bett om ursäkt. Vi beklagar att personer tagit illa vid sig. Vi har nu valt att avslutat samarbetet och reklamtävlingen".

Audis byrå är Åkestam Holst.

LÄS MER: "Att Kakan tystas av ett gäng antifeminister är horribelt"
LÄS MER: Kakan Hermansson: "Ska det bli åka av får man lösa det på egen hand"

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.