Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Avgår efter rättegången

Publicerad: 5 maj 2010, 08:39

Röda Korsets generalsekreterare Christer Zettergren slutar. Han går vidare till en ny tjänst som särskild rådgivare till generaldirektören på Migrationsverket.


Ämnen i artikeln:

Röda Korset

Christer Zettergren under rättegången mot Johan af Donner. Foto: Sören Andersson.

Christer Zettergren säger i ett pressmeddelande på organisationens hemsida att han bestämde sig för att stämman 2008 skulle bli den sista med honom som generalsekreterare.
– Nu är det drygt ett år kvar till stämman i juni 2011 och jag känner att det är tid att lämna över de utmaningar som Röda Korset står inför till en efterträdare, säger Christer Zettergren.

Men han säger också att det var viktigt att stanna efter att bedrägerianklagelserna mot förra kommunikationschefen Johan af Donner blivit kända.

– Självklart har det senaste året på många sätt varit en svår tid för organisationen, såväl för frivilliga rödakorsare som tjänstemän. Vi har fått ägna mycket tid och kraft åt reaktioner som uppkommit på grund av bedrägeriet, tid som vi naturligtvis hellre hade lagt på vårt uppdrag: att bistå människor i utsatta situationer. För mig har det varit viktigt att som generalsekreterare ta ansvar i denna process och delta i den tills domen faller. Vi räknar med att få tillbaka de pengar vi har förlorat och hoppas nu att vi kan lägga detta bakom oss och ställa in siktet mot framtiden.

Christer Zettergren har varit verksam i 22 år inom Röda Korset.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Röda Korset

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.