Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Avgår efter reklamskandalen

Publicerad: 28 september 2009, 05:05

Danska turistorganisationen Visitdenmarks vd Dorte Kiilerich tog ansvaret för filmen med mamman som sökte pappan till sitt barn på Youtube. Nu söker Kiilerich själv efter nytt jobb. I fredags sade hon upp sig från Visitdenmark.


Ämnen i artikeln:

Visit Denmark

Dorte Kiilerich avgår efter kampanjen.

För två veckor sedan gjorde Visitdenmark skandal när det blev känt att filmen med Karen var en mindre lyckad viral. Karen efterlyste turisten som hon lockat hem efter en våt kväll på stan för att visa vad lite ”hygge” betyder. Resultatet blev sonen August och i filmen efterlyser hon pappan och ber honom komma tillbaka.

Medier över hela världen, inklusive flera svenska, gick på filmen men relativt snabbt avslöjades att ”mamman” var skådespelerskan Ditte Arnth och allt var en fejk från Visitdenmark för att locka till sig turister. Filmen var framtagen av danska Grey och Goviral.

Till en början försvarade Visitdenmarks vd Dorte Kiilerich filmen med att den framställde danska kvinnor som självständiga och värdiga.

Men efter att pr-experter, politiker och kvinnoforskare sagt sitt bad hon om ursäkt och drog in den.

Och nu säger hon alltså upp sig från sin tjänst.  
– Å styrelsens vägnar vill jag gärna säga att hon har gjort en stor insats för den danska turismens strategi, säger Visitdenmarks styrelseordförande Georg Sørensen i ett pressmeddelande.

Däremot är det oklart om Grey och Goviral har fortsatt förtroende hos Visitdenmark.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Visit Denmark

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.