Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Avicii frontar Volvo – men saknar körkort

Publicerad: 4 juni 2015, 11:08

Avicii säljer nya Volvon, men får inte köra den.

Tim "Avicii" Bergling är ansiktet utåt för Volvos nya flaggskepp XC90. Men i verkligheten får han inte köra den. Housestjärnan saknar nämligen körkort.


Ämnen i artikeln:

Volvo CarsAviciiForsman & BodenforsPer Carleö

I början av maj rullade Volvo Cars ut sin stora reklamkampanj för den nya bilmodellen XC90. Efter stjärnor som Robyn och Zlatan var det Aviciis tur att marknadsföra bilmärket under devisen "Made by Sweden".   

I den fyra minuter långa reklamfilmen syns Tim Bergling i en splitterny Volvo i både svenska och amerikanska miljöer. I en sekvens sitter världsartisten bakom ratten, och i andra scener syns han kliva in och ut ur bilen.

Men det finns en pikant detalj i sammanhanget: att Tim Bergling saknar körkort. Transportstyrelsen bekräftar Resumés uppgift, och tillägger att det heller inte finns något utländskt körkort registrerat på honom i Sverige. Avicii är sedan slutet av 2013 utvandrad till USA och är bosatt i Los Angeles.

På Volvo känner man förstås till detta faktum.  
– Han har levt ett tokigt liv sedan han var 18-19 år med ständiga turnéer. Därför har han inte haft tid att ta körkort. Men han håller på för fullt med det just nu, säger Per Carleö, marknadschef på Volvo Car Sverige, till Resumé.

Hur löste ni det under inspelningen?
– Man spärrar ju alltid av vägarna när man spelar in. Han har alltså inte kört något på allmän väg.

Kommer han att få en XC90 i present när han tar körkortet?
– Vi får se vad han väljer att skaffa för något (skratt). Men vår förhoppning är så klart att han ska välja en XC90.

Byrån som ligger bakom kampanjen är Forsman & Bodenfors. Här nedan kan ni se filmen där Avicii kör utan körkort.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.