Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Axel Johnson-gruppen går in i Hyper Island

Publicerad: 19 december 2013, 08:49

Anna Settman, före detta Aftonbladet-vd och representant för Novax.

Foto: Andreas Elgstrand.

Investeringsbolaget Novax blir 18-procentig ägare i yrkeshögskolan och utbildningsbolaget Hyper Island. Novax är en del av Axel Johnson-gruppen.


Ämnen i artikeln:

Johanna FrelinAnna SettmanAxel JohnsonHyper Island

– Den starka förändringskraft som digitalisering och informationsteknologi medför, ställer kontinuerligt nya kompetenskrav på  individer och organisationer. Här fyller Hyper Island en viktig roll  med sitt välanpassade utbildningsutbud och flexibla format, säger Anders  Slettengren, vd för Novax i en kommentar.

Han tror att Novax  erfarenhet av tillväxtbolag kan bidra till att utveckla bolaget.  

Aftonbladets tidigare vd, Anna Settman, representerar Novax i styrelsen.  

Hon har erfarenheter av digitalisering och förändringsprocesser.
–  Med Novax får vi en trygg och långsiktig partner som tillför legitimitet  och strategisk kompetens till bolaget, vilket kommer att vara viktigt i  bolagets kommande fas, säger Johanna Frelin, vd för Hyper Island i en  kommentar.

Hon menar att Hyper Island har utvecklat sitt varumärke i  Sverige och internationellt under de senaste tjugo åren. Tanken är att  fortsätta resan genom att stärka sitt erbjudande, varumärke och koncept.

Hyper  Islands ordförande och huvudägare, Fredrik Månsson, menar att  Novax-ägandet gör att utbildningsbolaget tar ett viktigt steg i sitt  långsiktiga arbete och sin internationella expansion.

Hyper Island  har mer än 4 000 studenter från över 40 länder och 5 000 deltagare i  företagsutbildningarna. Hyper Island har 60 anställda i New York,  Manchester, Stockholm, Karlskrona och Singapore.

Företaget omsätter cirka 100 miljoner kronor

Novax  satsar på konsumentnära handel och tjänster och har ägarintressen i  bolag som Concept, Filippa K, Designtorget och nu även Hyper Island.

Novax ingår i Axel Johnson, som bland äger Martin & Servera, Axstores, Svensk Bevakningstjänst och börsnoterade Axfood.

Gruppen omsätter 69 miljarder kronor och har cirka 20 000 anställda.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.