Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

B-Reel films nya hopp

Publicerad: 13 mars 2010, 08:17

Kycklingstipendiaten Igor Zimmermann är ny regissör hos B-Reel Films. På senare tid har han jobbat med kortfilm på uppdrag av klädmärkena Whyred och Filippa K.


Ämnen i artikeln:

B-Reel film

Fotografi från "La Vitesse et La Pierre" av Igor Zimmermann, Frode Fjerdingstad, Marcus Palmqvist

Igor Zimmermann har haft en rivstart i karriären efter att han gick ut från Beckmans. Han fick redan under studietiden Kycklingstipendiet och har sedan turnerat runt om i världen och visat upp sina filmer. Bland annat har de visats på Guggenheimmuseet i Bilbao och på filmfestivaler i Paris, Tokyo och Sao Paolo.

Den senaste tiden har han jobbat som både regissör och fotograf. I höstas var han och spelade in en kortfilm i Västsahara för Whyreds räkning.

Tidigare har svensken Adam Berg haft stora framgångar med sin film Carousel för Philips. Nu tar jobbar Igor Zimmermann med samma uppdragsgivare för en internationell webbkampanj . Detta sker i samarbete med byrån Tribal DDB i Amsterdam. Johannes Åhlund, producent på B-Reel Films, är mycket nöjd med värvningen.
– Igor Zimmermann är en extrem talang som visar stor mognad  och förståelse för filmmediet.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

B-Reel film

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.