Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

B-Reel-regissör gör långfilmsdebut

Publicerad: 4 oktober 2012, 14:59

Jens Sjögren.

Foto: TV3.

B-Reel-regissören Jens Sjögren som ligger bakom reklamfilmssuccéer för Radiotjänst och OLW har i oktober premiär för sin långfilmsdebut ”Lycka till och ta hand om varandra”.


Ämnen i artikeln:

B-Reel

Produktionsbolaget B-Reels regissör Jens Sjögren, som gjort prisbelönade reklamfilmer för  Radiotjänst och OLW samt varit med i tv-program som ”Stor i Japan”, gör nu i oktober  långfilmsdebut med ”Lycka till och ta hand om varandra.”

Vad tog du med dig för lärdomar från reklamfilmsskapandet i arbetet med denna långfilm?
– Vetskapen av att man har mött de flesta typer av utmaningar och  påfrestningar tänkbara under mina 12 år som reklamfilmsregissör gjorde  mig lugnare och mer närvarande under inspelningen av långfilmen, säger  Jens Sjögren och fortsätter:

– I reklamfilmsvärlden möter man hela tiden nya uttryck, manusidéer och  får chans att använda sig av varierande teknik för att nå ett gott  resultat. Den erfarenheten är en av de stora anledningarna till vem jag  är i dag som regissör.

Filmen som beskrivs som en varm dramakomedi om en annorlunda vänskap i  småstadsmiljö har bland andra Ika ”Ika i rutan” Nord, Johan Ulveson och Carl  Johan De Geer i rollistan.

– Att sedan under en långfilm får sjunka djupare ner i karaktärer och  deras beteende, iscensätta en lång historia, regissera erfarna skådisar,  tänka i längre bågar och framförallt få skapa humor utifrån melankoli.  Detta kommer garanterat färga av sig på reklamfilmer jag gör i  framtiden, säger Jens Sjögren.

Filmen är producerad av Acne.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

B-Reel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.