Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

B-Reels lanseringsfilm ska hajpa det nya bilmärket

Publicerad: 8 januari 2016, 13:59

Hur gör man lanseringen för en ett nytt bilmärke som inte är ute på marknaden förrän om ett år? B-Reel har tagit sig an utmaningen för Faraday Future – ett nytt bilmärke med eldrivna bilar och stora visioner.


Ämnen i artikeln:

B-Reel

Utöver att lansera en eldriven bil är Faraday Futures ambition att förändra bilden av rörelse med människan i centrum. Den första bilen kommer inte vara ute i handeln förrän 2017. B-Reel lanseringsfilm tar utgångspunkt i världen som den ser ut i dag och hur Faraday Future skulle kunna påverka den.

Den kreativa idén i filmen är föreställningen av att vi körs av bilar, i stället för att köra bilar. Efter en pitchprocess började B-Reel att arbeta med Faraday Future i september. Samarbetet har utgått från B-Reels Los Angeles-baserade kontor och filmen lanserades den 22 december. PR och de digitala kanalerna har varit avgörande för lanseringen.

– Vi hjälper Faraday Future kring kommunikationen av deras nya typ av fordon, där det mer handlar om rörelsefrihet och bekvämlighet i vardagligt användande, än om traditionella bil-argument som köregenskaper och hästkrafter. Med de här bilarna vill man revolutionera marknaden genom ny teknik som autonomitet och AI, och genom mindre miljöpåverkan i form av förnybara energi som bränsle. Kort sagt, det här är en spännande kund som vågar tänka innovativt både när det gäller produkt och ägarmodeller och passar oss därför perfekt, säger B-Reels managing director Cecilia Bernard till Resumé.

Hur kom ni fram till konceptet för lanseringsfilmen?
– Vi ville väcka tankar och frågor kring hur våra liv och livsmiljö skulle kunna se ut med en annan form av individuell mobilitet. I Los Angeles till exempel, utgör bilen basen för hur hela staden funkar. Vad händer med parkeringshusen när de inte behövs längre? Vad kommer folk använda sin tid till när de inte behöver sitta i oändliga köer fram och tillbaka till jobbet? Och hur skulle stadsmiljön upplevas utan den kompakta ljudmatta som dagens bilar orsakar? Eftersom vi inte var redo att visa produkten än, så då passade den approachen bra också av det skälet.

Vilken tonalitet ville ni fånga?
– Vi ville närma oss den nya tekniken och dess möjligheter med nyfikenhet och mänsklighet – om känslan av att kunna vara en del av något större och bättre.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

B-Reel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.