Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Badlord förlikas med Lindex

Publicerad: 7 oktober 2009, 13:19

Så möttes de till slut i rätten. Badlord mot Lindex. Förhandlingarna som inleddes på onsdagen i Stockholms Tingsrätt slutade med förlikning.


Ämnen i artikeln:

We Are GroupLindex

Badlord stämde, med stöd av dåvarande Reklamförbundet, Lindex för snart två år sedan.  Anledningen är att byrån ansåg att Lindex använt Badlords annonsidé  i en kampanj signerad Lindex ordinarie reklambyrån We Are Group.  

Annonsen byggde på ett ”riv av”, bilder som visade en modell i två versioner, ”före och efter”. Lindex hade tidigare tackat nej till Badlord förslag.
Badlord stämde först Lindex i Tingsrätten i Göteborg. Men eftersom avtalet angav att eventuella tvister skulle avgöras i Tingsrätten i Stockholm tvingades Badlord inte bara dra tillbaka stämningen utan även stå för rättegångskostnaderna på drygt 50 000 kronor i Göteborg.
I augusti gick stämningen över till Stockholms Tingsrätt, med ett nytt skadeståndskrav som ökat med över en miljon, till 2,7 miljoner kronor.

Några månader senare meddelade Badlords grundare Magnus Tidbeck och Pierre Boutros att de skulle avveckla byrån men driva fallet vidare.

I dag, onsdag, inleddes förhandlingarna på förmiddagen.  Det slutade med förlikning och ett tillbakadragande av åtalet. Parterna har skrivit på ett sekretessavtal:
– Jag vill inte ge några kommentarer. Men det känns skönt att kunna lägga det här bakom oss. Nu kan man koncentrera sig på framtiden.Jag håller på att starta ett par bolag, säger Magnus Tidbeck utan att avslöja verksamhetens inriktning.

Magnus Tidbeck arbetade senast på noterade nätbolaget Gift Today. Han fick i våras hastigt sluta på företaget. Enligt styrelseordföranden hade Magnus Tidbeck agerat illojalt, vilket angavs som skäl för avsked.

Magnus Tidbeck och Pierre Boutros.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

We Are GroupLindex

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.