Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Bag-in-boxen är partnerns betablockerare"

Publicerad: 3 maj 2011, 17:57

Bloggaren och branschsatirikern Madame Börje talar ut om vardagen i reklambranschen, framtiden och varför han/hon egentligen bloggade i Resumés regi.


Pseudonymen Madame Börje är den svenska reklamvärldens stora – och kanske enda – satiriker. På sin blogg driver han/hon friskt med personer och företeelser inom branschen. Det har varit tyst ett tag i bloggen så Resume.se kontaktade Madame Börje för att kolla läget.

Hur tycker du att läget är i reklambranschen för tillfället?
– Som alltid: På ett plan roligt. På alla andra plan fullständigt ointressant och själsdödande.

Någon favorit bland reklamarna?
– Alla som harvar under megalomaniska delägare. Som går till jobbet, gör jobbet, jobbar på långt in på natten utan uppskattning och sedan åker hem till spillrorna av en familj där barnen sover och bag-in-boxen fungerar som partnerns betablockerare. Som drömmer om ett lite bättre liv men innerst inne vet att det inte kommer hända. Men de jobbar på ändå, för det är vad de kan. Vad är alternativet liksom? Högskola? Hahahaha! Knappast.

Bästa reklamen just nu?
– Den där Guinness-reklamen med surfare och hästar och Moby Dick kommer jag svara på den frågan tills det görs nån ny reklam som är bättre. Men det görs ju inte.

Vilka reklambloggar följer du?
– Inga.

Beskriv dina arbetsdagar?
– Jag vill inte göra det eftersom de är så sjukt tråkiga. Det skulle inte bli bra journalistik.

Hur ser det ut för Madame Börje framöver?
– Det ser ganska bra ut. Som alltid går publiceringen i vågor. Om jag kan göra en enda dag lite roligare för en enda av de reklamens fotsoldater som jag har som favoriter, då är det värt allt "arbete".

Slutligen, så här med lite distans, hur var det att blogga i Resumés regi?
– Det var helt okej. Jag gillade att folk störde sig på sell-out-aspekten men det var tråkigt att behöva publicera inläggen via hotmail. I grunden var det en genuint egoistisk handling eftersom jag mest gjorde det för att skänka arvodet till Söderledskyrkans sociala arbete med barn i missbrukarfamiljer, bara för att må lite bättre själv. God jävla jul liksom.

Fotnot: Madame Börjes riktiga identitet förblir okänd

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.