Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bakslag för SD:s anti-tiggerkampanj

Publicerad: 2 juli 2014, 07:45

Foto: P-O Sännås.

SD:s EU-valskampanj med budskapet "Det är dags att stoppa det organiserade tiggeriet på våra gator" väckte starka reaktioner och många bad SL att ta ned affischerna i tunnelbanan. Nu backar flera skånska kommuner om rapporten "Utsatta EU-medborgare i Sverige", vilken SD försvarade EU-kampanjen med.


I rapporten uppgav 25 kommuner att de hade kommit i kontakt med tiggare som "kan ha utnyttjats för tiggeri." Nu tar både Lund och Kristianstad tillbaka sina uppgifter och menar att inte har stött på något sådant, enligt TT.

Rapporten publicerades av länsstyrelsen i Stockholm i våras, men redan då var man tydlig med att svaren skulle tolkas försiktigt eftersom de byggde på de olika svarspersonernas subjektiva bedömningar.

Sverigedemokraterna använde dock rapporten för att försvara sig mot alla kritik mot kampanjen och därmed kunna fortsätta påstå att det finns ett "organiserat tiggeri" på våra gator.

Resumé har sökt Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.