Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bakslag för Storåkers

Publicerad: 17 november 2010, 11:17

Vattenfall nobbar Storåkers McCann. Byrån ingår inte bland de fem byråer som återstår i pitchen som är värd runt 30 miljoner per år, trots att de satsar stenhårt på den typen av kunder och har Vattenfalluppdraget i Tyskland.


Ämnen i artikeln:

Storåkers McCannMcCannAnne ÅrnebyVattenfall

Anne Årneby. Foto: Hanna Teleman.

Tidigare i år rekryterades Anne Årneby som ”överprojektledare” och vd på McCann Nordic. Hennes uppdrag var att samordna bolagen i McCann-koncernen för kundens räkning, så att de kan få ut mesta möjliga i alla discipliner.

– Många internationella uppdragsgivare har mellan fem och tio byråer. Alla frågar efter detta, men ingen vet riktigt var man kan hitta den funktionen, sa hon till Resumé när hon tillträdde sin tjänst.

Målet för henne är att locka stora kunder som söker kompetens inom flera områden och som existerar på flera marknader. Vattenfall är just den typen av kund som Anne Årneby rekryterades för att locka in.

Vattenfalls kravlista på byråerna är lång. Bland annat ska de ha en omsättning på 30 miljoner euro och ha kontor i varje land som Vattenfall verkar i. Avtalet värderas till 30 miljoner kronor årligen, och gäller i första hand två år men kan förlängas upp till åtta år.

Men i dag rapporterar alltså Dagens Industri att Storåkers McCann inte har gått vidare i pitchen som gäller hela Europa, och missar därmed chansen att ro hem det prestigefulla kontot. Enligt DI är bland annat Lowe Brindfors och DDB fortfarande med på tåget.

McCann är i dagsläget Vattenfalls byrå på den viktiga tyska marknaden.

Resume.se har hittills utan framgång sökt Anne Årneby för en kommentar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.