Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bakslag för Svenska spels vd

Publicerad: 14 juni 2010, 10:47

Internt höjdes det på ögonbrynen när vd:n Meta Persdotter rekryterade en tidigare kollega med konsultbakgrund som marknadsdirektör. Nu slutar Thomas Agrell efter bara nio månader på posten. – Jag och vd har helt olika bild av hur man ska driva en marknadsorganisation, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Meta Persdotter, vd för Svenska spel. Foto: Sören Andersson.

Thomas Agrell hjälpte Meta Persdotter som konsult under tiden på Duka. Persdotters val i rekryteringsprocessen av marknadsdirektör för Svenska spel föll sedan på just Thomas Agrell.

Men det fungerade inte.

– Jag lärde väl inte känna Meta fullt ut under tiden på Duka. Eftersom det visat sig att vi har helt olika bild av hur man ska driva en marknadsorganisation är jag inte rätt man för rollen, säger Thomas Agrell till Resume.se.

Thomas Agrell hjälpte Meta Persdotter som konsult under tiden på Duka. Persdotters val i rekryteringsprocessen av marknadsdirektör föll sedan på just Thomas Agrell.

Thomas Agrell. Foto: Maja Suslin/Svenska Spel

Han har tidigare jobbat i olika produktchefs- och marknadsroller för Arla, Fazer, 3M och Cederroth. Han har också varit vd för reklambyrån Marknadsmix och marknadsföringsinstitutet LUI. Han är själv medveten om att det fanns synpunkter på rektyteringen internt.

– Ja, det var en del som undrade hur rekryteringen gick till. Jag kom in rätt oannonserat och även om jag jobbat som marknadschef och varit vd för två bolag kom jag in efter en tid som konsult i detaljhandeln, och det var säkert många som undrade om jag hade det som krävdes, säger Thomas Agrell, som basat över 70 personer marknadsorganisationen.

Vad bör din efterträdare ha för bakgrund och kvalifikationer?
–  Svårt att svara på, jag har inga kommentarer till det.

Thomas Agrell gick på dagen i torsdags.

Hur var avskedet?
– Jag har fått fin återkoppling både från ledning och medarbetare.

Vad ska du göra nu?
– Jag ska måla huset och vara ned mina ungdomar.

Hur ser de ekonomiska villkoren ut?
– Jag kommer att kunna vara ledig en tid.

Vad tror du att du kommer att göra sedan?
– Jag har ju jobbat mycket med ledarskap och med marknadsföring så det blir nog att jag dyker upp i sådana sammanhang.

Resume.se har sökt Meta Persdotter.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.