Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Baluba tar EM i reklam till Stockholm

Publicerad: 5 maj 2008, 12:56

Cannes Lions har valt att åter göra Eurobest till en hel festival.
Platsen är nu spikad till Berns, där eventbyrån Baluba kommer att hålla i arrangemanget.


Reklamtävlingen Eurobest arrangeras av bolaget bakom reklam-vm, Cannes Lions. Tävlingen som är öppen för europeiska reklambyråer har de senaste åren varit en betydligt mindre tillställning än Cannes Lions. Nu satsar man stort på att skapa en festival som sträcker sig över flera dagar.
– Vi har bokat hela Berns under en hel vecka. Det är den största bokningen jag gjort, säger Pia Grahn Brikell, vd på Sveriges Reklamförbund.

Sveriges Reklamförbund fungerar som en konsult åt Eurobest, men kommer inte att ta någon ekonomisk risk i samband med att tävlingen hålls i Stockholm. Eurobest har kontrakterat eventbyrån Baluba för festivalen.
– Vi har bokat alla hotellrum på Berns för juryn. Sedan kommer vi att behöva ytterligare runt 1 200 rum. Det här kommer att bli en jättehappening för hela näringslivet, säger Pia Grahn Brikell.

Juryn kommer att sammanstråla i slutet på november. Själva festivalen inleds sedan den första december och håller på i tre dagar. Varje dag blir det seminarier och en fest på kvällen.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.