Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bantar lönen med 75 procent

Publicerad: 19 mars 2010, 07:56

Maurice Levy, koncernchef för Publicis Group, har sparkat 2 500 och frusit lönen för resten. Nu visar han solidaritet med medie- och reklamarbetarna genom att banta sin lön med 75 procent.


Ämnen i artikeln:

Maurice LevyPublicis

Maurice Levy.

Liksom alla de stora kommunikationskoncernerna var 2009 ett tufft år för Publicis, där byrånätverk som Saatchi & Saatchi, Fallon och Starcom ingår. Intäkterna föll med 6,5 procent och det blev ”bara” en halv miljard dollar i vinst för koncernen med huvudkontor i Paris, skriver Adweek.

Minskad lönsamhet tvingade fram neddragningar, relativt små jämfört med till exempel WPP, trots att koncernchef Levy lovade i början av lågkonjunkturen lovade att det ingen skulle förlora jobbet.

Därför säger han nu nej till sin årliga bonus på 2,7 miljoner euro (26 miljoner kronor) och nöjer sig med sin vanliga lön på 900 000 euro.

Det ska jämföra med Martin Sorrell på WPP som i förra veckan sålde WPP-aktier för 785 miljoner pund, 8,5 miljarder kronor, för att klara av att betala skatt, enligt Financial Times.

Levys solidaritet med de anställda följdes av hela Publicis koncernledningen. Bland annat Kevin Roberts, vd för Saatchi & Saatchi, som inte kan lyfta son bonus på 300 000 euro.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Maurice LevyPublicis

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.