Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bård filmar med Svensson

Publicerad: 20 april 2009, 12:43

Förra året valde reseförsäkringsbolaget Europeiska Svensson Reklambyrå till ny partner. Nu spelar de in de första reklamfilmerna som ska göra företaget mer känt på privatmarknaden. För regi svarar Oskar Bård. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Svensson KommunikationOskar Bård

Oskar Bård regisserar reklamfilm tillsammans med Svensson.

Europeiska är en av de största aktörerna på den svenska marknaden för privat- och tjänstereseförsäkringar. Företaget omsatte 2008 cirka 457 miljoner kronor. Men liksom de flesta andra har lågkonjunkturen och valutaförsvagningen satt sina spår. Nu tar de hjälp av Svensson Reklambyrå för att skapa ökad kännedom.

– Syftet är att göra Europeiska mer känt på privatmarknaden. Idag säljer de de flesta av sina reseförsäkringar via andra bolag som till exempel Ving och är därför mer eller mindre helt okända som eget varumärke. Det ska vi ändra på, säger Tomas Carrfors, copywriter på Svensson.

Huvudfokus i den första stora kampanjen från Svensson blir film. Den spelas just nu in i Lissabon. För regi svarar Oskar Bård på Hobbyfilm.
– Vi spelar in en film som utspelar sig i hela världen. Idén landar i payoff ”upplev världen med oss”. Filmerna visar människor som tar lite större risker än vad de hade gjort om de inte hade haft en försäkring. Poängen är att när man har en sjyst försäkring så kan man vågar man lite mer.

Reklamfilmen ska utspela sig i hela världen men allt filmas i Portugal samt Sverige. Filmen görs med stillbildskameran Canon MK2. För foto svarar Ulf Brantås.
– Det känns kul att vi använder den här kameran. Den kommer nog förändra en hel del i branschen eftersom den är så billig vilket ger fler möjlighet att göra film. Den är väldigt ljuskänslig och det blir väldigt bra resultat.

Under hela inspelningen twittrar Europeiskas kommunikationschef Christina Karlegran om arbetet.

Svensson började spela i scenerna i Sverige förra veckan. Imorgon, tisdag, startar inspelningen i Lissabon. Den 15 maj ska filmerna börja sändas.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.