Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Barholm vill ha hjälp av JO

Publicerad: 20 maj 2010, 11:32

Förre vd:n på mediebyrån Vizeum Stefan Barholm anmäler Kammarrätten till JO. Orsaken är en 10 år gammal straffbeskattning på dryga miljonen kronor. Stefan Barholm har förlorat i instans efter instans men vägrar ge sig. – Någon måste ställa sig upp och ta fajten, säger Stefan Barholm.


Stefan Barholm

Bakgrunden är en utländsk kapitalförsäkring som inte gillades av skattmasen och Stefan Barholm fick därmed straffskatt.
– Det rör sig om över en miljon kronor, säger Stefan Barholm.

Enligt honom har han skött allt korrekt och har stöd i en dom från Regeringsdomstolen som gäller samma sorts försäkring.

Trots det förlorar Stefan Barholm – gång på gång. Ärendet har tagits upp av skattenämnden, länsrätten och kammarrätten. Alla säger samma sak – betala !

Regeringsrätten vill inte ge prövningstillstånd men en JO-anmälan har det nu blivit och Stefan Barholm funderar på att gå vidare till EU-nivå.

JO kan inte ändra på domen i Kammarrätten men den förre reklamchefen känner ändå att någon måste ställa sig upp och klaga när förvaltningsdomstolarna dömer ”godtyckligt” och ”slentrianmässigt”.

Det har gått tio år. Tröttnar du inte ibland och tänker på att ge upp?
– Ja, det är klart jag gör men för mig är det här mycket pengar, men det är väl ingen som tycker synd om en människa som tjänat miljonbelopp.

I övrigt har Stefan Barholm inte något nytt reklamjobb sedan Vizeumtiden.
– Nej. Jag har en konsultfirma i marknadsföringsfrågor som jag driver helt själv.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.