Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Barnbok ska hjälpa vuxna att förstå sexuella trakasserier

Publicerad: 23 maj 2018, 06:37

Foto: Pressbild

ABC-boken är ett resultat av #metoo-debatten och skapad av kreatörerna Oscar Gierup, Mariah Kline och Kristina Samsonova för att fortsätta debatten.


Ämnen i artikeln:

#MeTooReklam

I samarbete med kvinnliga illustratörer världen över har kreatörerna Oscar Gierup, Mariah Kline och Kristina Samsonova tagit fram barnboken "The ABC´s of Sexual Harassment" för att få vuxna att förstå sexuella trakasserier.

– Att respektera varandra är något vi får lära oss i förskolan, men uppvaknandet efter rörelser som #Metoo och "Time´s Up" är det tydligt att vi måste göra ett bättre jobb i att utbilda människor hur man behandlar varandra, säger kreatören Mariah Kline i en kommentar.

De inbjudna kvinnliga illustratörerna har skildrat trakasserier via bilder och en kortare text bredvid som ska förtydliga budskapet.

– Vi ville att kvinnliga artister skulle slås samman för en bra sak, så att de kan visa sin kraft via konsten, säger Kristina Samsonova.

Vinsten från boken kommer att gå till organisationen "Time´s Up" och deras arbete för att motverka sexuella trakasserier. Bokens hemsida hittar du här.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

#MeTooReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.