Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Barnsligt brev från drottning Silvias Barnsjukhus

Publicerad: 28 november 2012, 06:43

I Milks första dr-kampanj för insamlingsstiftelsen för drottning Silvias Barnsjukhus lät man barnen på sjukhuset göra varje brev unikt genom att förvandla dem till teckningar, flygplan, loppor och andra leksaker.


Ämnen i artikeln:

Milk

Insamlingsstiftelsen för drottning Silvias Barnsjukhus samlar in pengar  för att få tiden på sjukhuset att gå lite fortare, och hjälpa de sjuka  barnen att glömma det som gör ont för en stund.

Donationerna används bland annat till läkande trädgårdar, musikrum,  uppträdanden, leksaker och annat för de hundratusentals barn som besöker  sjukhuset varje år.

Uppdraget för Milks första dr-kampanj för  stiftelsen var att ta fram ett dr i form av ett brev med ett bifogat  inbetalningskort. Breven skickades dock inte direkt till adressaterna. I  stället tog de vägen om sjukhuset, där barnen förvandlade dem till  teckningar, flygplan, loppor och andra leksaker.

Varje brev blev därmed unikt. Breven samlades sedan in och skickades  vidare till privatpersoner och företag.

– Vår idé var att låta barnen  rent fysiskt illustrera behovet av ett barnsligare barnsjukhus. Eftersom  varje brev hade varit ett flygplan, en teckning, en loppa eller nån  annan leksak under några timmar blev det en tydlig påminnelse om att  barn behöver få vara barn även när de ligger på sjukhus, säger Gunnar  Skarland, senior ad på Milk i en kommentar.

Kampanjen är Milks andra  för Stiftelsen för Drottning Silvias Barnsjukhuset sedan samarbetet  startade 2012.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Milk

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.