Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

BBH överst på tronen för årets bästa kampanjer

Publicerad: 14 december 2012, 16:13

Skärmdump från BBH:s film för Guardian "Three little pigs"

Sir John Hegerty, som firar 30-årsjubileum med Bartle Bogle Hegarty, BBH, och Dan Wieden, som har en lika gammal byrå i Wieden + Kennedy, slåss om att sitta herre på täppan. Nu har Adweek korat vinnarna av årets bästa reklamfilmer. Hälften kommer från de båda byråerna, men BBH:s kampanj Three Little Pigs för The Guardian anses allra bäst.


Ämnen i artikeln:

AdweekBBHThe GuardianWieden+Kennedy

Kampen mellan BBH och Wieden + Kennedy har pågått i decennier och gjorde sig i påmind Cannes då de båda grundarna äntrade scenen för att fira byråernas 30-årsjubileum, enligt Adweek.

Wieden inledde med visa en video där han med hjälp av olika examensbevis och likande slutligen tilldelades titeln Lord Rev. Dr Dan Weieden. Det vill säga en direkt passning till redan adlade Hegarty.

John Hegarty svarade med han hatar mycket av Wiedens arbete – ”bara för att det var så bra.”

2012 var också ett speciellt år för John Hegarty i det att han sålt resterande andelar i BBH till Publicis-gruppen och därmed slutar som BBH:s globala kreativa chef.

Han slutar dock med flaggan i topp, enligt Adweek.
BBH:s kampanj Three Little Pigs för The Guardian utses till årets bästa kampanj, medan Wieden+Kennedys Jogger för Nike för nöja sig med näst bäst placering.


Men faktum är ändå att hälften av årets tio bästa kampanjer kommer från någon av byråerna. Wieden+Kennedys Halftime in America för Chrysler hamnar exempelvis på sjunde plats, medan BBH:s Susan Glenn för Axe får en niondeplacering av Adweek.

Andra exempel på kampanjer som föll Adweek i smaken är Old Milwaukees Field Cut Off, som intar en femteplacering, medan exempelvis McCanns Grandpa´s Magic Trick för Widero Airlines hamnar på tredje plats.

Adweeks lista över årets 10 bästa reklamfilmer

1 The Guardian, “Three Little Pigs”BBH, London
2. Nike, “JoggerWieden+Kennedy, Portland
3. Wideroe Airlines, “Grandpa´s Magic Trick”McCann, Oslo4. Direc TV, “Charlie Sheen”Grey, New York
5. Old Milwaukee, “Field Cut Off”Funny or Die
6. Red Bull, “Red Bull Stratos”Riedel Communications, FlightLine Films
7. Chrysler, “It´s Halftime in America”Wieden+Kennedy, Portland
8. Procter & Gamble, “Best Job”Wieden+Kennedy, Portland
9. Axe, “Susan Gleen”BBH, New York
10. Carlton Draught, “Beer Chase”Clemenger BBDO, Melbourne

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.