Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Beckers gör reklam med poplåt av Maja Gödicke

Publicerad: 12 maj 2016, 09:22

Foto: Pressbild

Med den nya kampanjen vill Beckers förmedla den "förändringsritual" målning kan innebära: man flyttar ihop, man flyttar isär eller kanske får ett barn. För att nå ut med sitt budskap tog Beckers hjälp av reklambyrån Klirr och resultatet blev Maja Gödickes låt Blå.


Ämnen i artikeln:

BeckersKlirr

Med den här kampanjen ville Beckers bryta loss från konventionell reklam.

– Genom att släppa kontrollen och lägga våra insikter i händerna på talangfulla musiker, låtskrivare och producenter har vi tillsammans skapat ett stycke populärkultur som står stadigt på egna ben. Samtidigt fungerar låten som en positiv påminnelse om vår produkt, säger Lina Markström, kommunikationsansvarig på Beckers, i en kommentar.

Trots att det är en reklamfilm med en produkt som vill nå ut med sitt budskap, menar artisten Maja Gödicke att låten till stor del är en beskrivning av hennes liv.

– Att måla om är för mig en viktig ritual som innebär tröst när livet förändras. Jag har själv upplevt delar av innehållet och därför kändes det nästan som om låten helt och hållet är gjord till mig. Låten är en popinjektion som kanske kan få en och annan att våga ta det där klivet ut i en okänd framtid när allt känns blått på fel sätt, säger Maja Gödicke.

Musikvideon har regisserats av Tompa & Rondo, Tomas Skoging och Filip Nilsson. Ur videon kommer en rad reklamfilmer tas fram och kampanjen kommer gå ut i radio, tv, annonser och digitala kanaler. Se reklamfilmen längre ner i artiklen.

Arbetsgrupp
Uppdragsgivare: Beckers, Lina Markström, Ulrika Berg
Reklambyrå: Klirr Stockholm
Linda Lundgren, AD
Martin Norbelie, copy
Patrik Jaldevik, kundansvarig projektledare
Maja Haraldsson, planner
Ewa Nero, produktionsledare
Mikael Höög/Julia Cedercrantz, originalare
Mediebyrå: Starcom
Produktionsbolag: Acne
Regissörer: Tompa och Rondo
Byråproducent: Colony
Artist: Maja Gödicke
Skivbolag: Woah Dad!
Låtskrivare: Anton Axelo, Dennis Galvén
Music supervisor: Music Supercircus
PR: Ne10

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

BeckersKlirr

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.