Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Beckmans-studentens sajt visar exakt hur många Diet Coke Trump dricker

Publicerad: 29 mars 2018, 09:56

Donald Trump häller i sig 12 Diet Coke om dagen. När Julius Tuvenvall skulle bygga sin första hemsida någonsin passade han på att visa presidentens totala läskkonsumtion – i realtid.

Ämnen i artikeln:

Beckmans DesignskolaReklamDonald Trump

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Julius Tuvenvall har tidigare varit ateljéassistent på reklambyrån King i två år. Nu läser 23-åringen sitt första år på Beckmans Designhögskola.

I utbildningen skulle studenterna bygga varsin "one purpose website". Julius, som aldrig tidigare har byggt en hemsida, kom på idén att skapa en sajt som räknar ut hur många Diet Cokes  Donald Trump dricker, i realtid. Beräkningen sker löpande och bygger på presidentens egna utsagor dricker 12 Diet Coke per dag.

Hur kom du på idén?
– De började med att jag råkade titta på ett youtube-klipp där några skulle äta och dricka som Donald Trump under en dag. 12 Cola Light om dagen tyckte jag lätt helt orimligt. De kunde ju inte stämma. Men efter lite googlande hittade jag samma uppgifter i CNN, New York Times och Washington Post artiklar. Detta var alldeles för sjukt för att inte göra något av.

Vad är syftet?
– Just nu läser vi en kurs som heter interaktiv design och visuell kommunikation och vi fick i uppgift att skapa en "one purpose website". Alltså en sida som endast fyller en funktion. Jag ville visualisera Trumps Cola Light-konsumtion på ett lättåskådligt vis för att förstå hur mycket läsk det faktiskt är. Antalet burkar kommer att växa under hela tiden som Trump är president. Han har varit president lite mer än ett år nu och är redan uppe över 5000 burkar. Oavsett om någon är president eller inte borde ingen dricka så mycket läsk.

– Jag, som många andra i klassen, har aldrig kodat tidigare. Detta var första riktiga sidan jag byggt i kod.

Vad har du fått för respons?
– Jag lanserade hemsidan förra veckan. Den är egentligen helt onödig och kommer inte att rädda några liv, men jag har fått väldigt bra respons. Folk gillar den och tycker den är kul. Jag hoppas på att få spridning på den så att fler kan ta del av denna onödiga kunskap. Jag är inte ute efter att göra narr av presidenten utan vill istället upplysa om den hemska dieten. Kanske sidan når Vita huset och då kanske Trump inser hur mycket han dricker och förhoppningsvis taggar ner på läsken.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev