Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Benetton visar upp sitt samhällsengagemang

Publicerad: 15 februari 2008, 12:23

Benetton stödjer mikrokreditprojektet Biriam i Senegal som startades av den världskända artisten Youssou N´Dour. Nu lyfter de fram sitt engagemang i kampanjen ”Africa Works”.


Kampanjen, som startade i veckan, har utformats av Benettons kommunikationsforskningscenter Fabrica. Den kommer att gå globalt i tidningar samt på stortavlor.

På bilderna, som fotograferats av James Mollison, syns senegalesiska arbetare som har tagit mikrolån för att starta små företag. Bland annat har en fiskare, en musiker, en skräddare och en smyckedesigner porträtterats med sina verktyg på bilder med neutral bakgrund.

Bild från fotograferingen av kampanjen.

Kampanjens syfte är att lyfta fram mikrolånprojektet Biriam vars mål är att bekämpa fattigdom.

Kampanjen backas även upp av olika projekt och event under året. Bland annat har Youssou N´Dour gjort en nyinspelning av en av hans tidigare låtar tillsammans Patti Smith, Simphiwe Dana, Irene Grandi och Francesco Renga. En tecknad film har också tagits fram specifikt för afrikanska tv-kanaler som handlar om mikrolån och stora delar av Bennettons webb ägnas åt projektet.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.