Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Berghs-elever får kvarts miljon

Publicerad: 28 april 2010, 10:32

Berghs-eleverna Arvid Ringborg, Magnus Klang och Fredrik Mattsson har fått 250 000 kronor för samåkningstjänsten, Fyllechaffis.se, en tjänst där man kan samåka till och från festen.


Ämnen i artikeln:

Berghs

Arvid Ringborg, Magnus Klang, Fredrik Mattsson ligger bakom sajten.

Det var förra året Berghs-eleverna fick det prestigefulla uppdraget att representera reklamskolan i Motorförarnas Helnykterhetsförbunds, MHF:s, tävling Communication for life. Syftet med tävlingen var att unga kreatörer skulle ge sin syn på hur man kan minska fyllekörningar bland ungdomar i Sverige. Här blev alltså Fyllechaffis.se utsedd till en av favoriterna:

– Tanken är att man ska kunna planera sitt drickande och genom att vi har kopplingar till Facebook kan polarna se att man planerar att festa och anmäla sig som fyllechaffis. Vi kör inga stora kampanjer, utan räknar med att det hela sprider sig genom word-of-mouth, säger Fredrik Mattsson, blivande copywriter.

Bakom tävlingen står bland annat Volvo Personvagnar, Cancer- och Trafikskadades Riksförbund, Salus Ansvar, Vägverket och Mothers Against Drunk Drivers. Juryn består av ungdomar mellan 18-25 år och fem bidrag lämnades in.

Efter tävlingen valde MHF att ansöka om pengar från Vägverket för att göra verklighet av Fyllechaffis.se, vilka alltså valde att gå in och stöda projektet. Därefter har även Salus Ansvar och Volvo Personvagnar valt att delta. Än så länge har Fyllechaffis.se kammat in en kvarts miljon kronor:
– Det känns coolt att en idé i en studenttävling kan bli verklighet. Faller den väl ut kan den ju till och med rädda liv i trafiken, säger Fredrik Mattsson, blivande copywriter.

Webbplatsen är under uppbyggnad och betatestas i Borlänge i slutet av maj. Sedan är planen skarp drift inom en snar framtid.
– Att vi inleder i Borlänge beror på att det är en småstad där krogarna stänger klockan tre och bussarna slutar gå långt tidigare. Då måste man ofta ta sig till hemmet med hjälp av bil, säger Fredrik Mattsson

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Berghs

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.