torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Berghs nya upplägg i höst

Publicerad: 14 augusti 2013, 10:37

Berghs vd Camilla Wallander presenterar Berghs nya ämnesansvariga

Berghs har inför hösten plockat in ämnesansvariga från branscher som musikproduktion, ekonomi, matlagning, entreprenörskap, teknik, journalistik – och filosofi.

Ämnen i artikeln:

Berghs School of Communication

KB

Krister Berntsson


Årets ämnesansvariga på Berghs har en bredare erfarenhetsbas än någonsin. Samtliga är lysande kommunikatörer – men har även erfarenheter från vitt skilda branscher.

Bland de ämnesansvariga syns bland andra Tor Löwkrantz som har ett förflutet som jornalist och musikproducent, Maria Sjöberg, entreprenör och geek girl, Nina Lundsten med erfarenheter från välgörenhetsorganisation såväl som reklambyrå och Marco Ortolani, konsult och entreprenör som varit verksam i Tyskland och Italien.

Den nya, bredare uppsättningen erfarenheter bland lärarna bygger på idén om att kommunikationen spelar en allt större roll i samhället:  

– Varje dag ser vi nya exempel på hur viktigt det är att kunna uttrycka sig, säger Camilla Wallander, vd för Berghs. Idag måste företagsledare, experter och specialister inte bara kunna sin sakfråga. För att deras kunskap ska kunna skapa värde för andra måste de också kunna göra kunskapen begriplig.

Som ett resultat av denna utveckling har nu Berghs antagit den nya visionen "alla kommunicerar". Berghs nya team om sju ämnesansvariga för diplomutbildningarna och Bachelorprogrammet är rekryterade i linje med visionen.

Att vara ämnesansvarig innebär att vara Berghs främsta kontaktyta med näringsliv och yrkesverksamma i syfte att utveckla utbildningen. Man har ansvar för det övergripande upplägget och genomförandet av utbildningen, samt för rekrytering av kursansvariga, handledare och studenter.

Berghs team av ämnesansvariga 2013-2014:
Grafisk Design: Pål Pettersson
Pål är grafisk designer och Art Director med över 20-års erfarenhet av kommunikationsbranschen. Pål har utvecklat Grafisk design-utbildningen på Berghs, och har varit verksam på Berghs i 12 år. Han har en bakgrund som musiker, och även kock på ett antal restauranger i Stockholms innerstad.

Reklam (Art och copy): Christopher Waldecrantz
Christopher arbetade senast som Art Director på hållbarhetsbyrån Futerra, tidigare på R/GA och dessförinnan på Droga5 i Sydney. Han arbetar som strategisk kreatör och kombinerar gärna koncept-, design- och affärsutveckling. Christopher är även kursansvarig för individ- och teamutveckling på Berghs.  

Strategisk kommunikation och PR: Tor Löwkrantz
Tor jobbar på Wenderfalck Kommunikation och har belönats med vinster i ett antal internationella tävlingar. Tor har jobbat ett antal år med kommunikation och media - med en bakgrund som journalist på Sveriges Radio, via musikbranschen, till arbetet som strategisk rådgivare och planner på PR-byrå.

Interactive Communication: Maria Sjöberg
Med journalistiken i bakfickan har Maria arbetat strategiskt och operativt med sociala medier, bl a på Sveriges Radio och med konceptuell webbutveckling på SVT. Maria engagerar sig i flera ideella projekt baserade på community management och engagement.

Marknadskommunikation: Per Hellberg
Per jobbar som Client Director på strategi- och affärsutvecklingsbyrån Global Focus. Per är civilekonom med en inriktning mot marknadsföring. Han har arbetat med varumärkeskommunikation från strategikonsult till varumärkeschef på ett bryggeri till planner inom ett internationellt reklambyrånätverk.

Produktionsledning / Operativ projektledning: Nina Lundsten
Startade i branschen för ca 20 år sedan och har bred erfarenhet från både större och mindre byråer med olika inriktningar, de senaste 5 åren på kundsidan. Senast projektledare på Rädda Barnen och Coop. Tidigare produktionsledare på byråer som Lowe Brindfors, Leo Burnett och Traffic.

Berghs Bachelor: Marco Ortolani
Konsult och entreprenör som arbetat i drygt fem år på olika reklam- och varumärkesbyråer i Europa, framför allt på den tyska och italienska marknaden. Han har erfarenhet av de flesta typer av kunder, med fokus på B2B. Marco har intresse av mat och dryck och driver eget företag inom området.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev