Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Berghs satsar på foto

Publicerad: 13 november 2008, 09:34

Berghs School of Communication startar fotoskolan Bilder Nordic. Skolan drivs sedan tidigare i Norge. I februari startar första utbildningen i Stockholm.


Bild Nordic School of Photography drivs redan i Norge. Marianne Lind som tagit bilden ovan går på kvällskursen där.

Den kurs som drar igång nästa år blir en kvällskurs med två utbildningstillfällen i veckan. Kursen sträcker sig över hela året.

– Det är en grundkurs i fotografi, men det är en kurs med höga ambitionsnivåer. Vi har också planer på att starta en tvåårig heltidsutbildning, säger Pål Pettersson som blir ansvarig för utbildningen.

Kursen kräver inga förkunskaper och vänder sig både till personer som vill jobba med foto och till ad:s och informatörer som vill kunna rycka in med kameran själv.

Kursen kommer att integreras med Berghs övriga utbildningar så de blivande fotograferna kommer att anlitas av skolans blivande kreatörer i projektarbeten.

Kjell Ivar Lund har tagit bilden ovan. Han går på skolans kvällskurs i Norge.

Pål Pettersson hoppas att kunna knyta en rad namnkunniga fotografer som lärare till kursen, men inga kontrakt är ännu påskrivna.

Vad kommer ni ha för inriktning?

– Den tekniska utvecklingen gör att fotografens roll förändras. Det ställs större krav på kunskaper i bildanalys och komposition. En fotograf ska inte bara vara en underleverantör utan en del i den kreativa processen. Fokus på kursen kommer att vara kommersiellt foto.

Kursen omfattar 20 veckor under våren och 18 i höst. Utbildningen kostar 65 000 kronor inklusive moms.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.