Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Berghs startar globala utbildningar på nätet

Publicerad: 20 mars 2014, 12:23

Åsa Marklund och Camilla Wallander på Berghs.

Berghs har renodlat sin utbildningsportfölj för näringslivet tillsammans med Volontaire under devisen "Addera kommunikation – Add Berghs". Nyligen öppnade man en portal för utbildningar på nätet som lanseras internationellt i augusti.


Ämnen i artikeln:

Camilla WallanderBerghs School of Communication

För att bredda erbjudandet och samtidigt säkra nya intäktskällor startar Berghs nya onlineutbildningar för kommunikatörer. I våras blev skolan klar med sin upphandling av plattform. Valet föll på Josh som bland annat ligger bakom det svenska spelundret Kings portal. För två veckor sedan påbörjades kurserna.

– Vi ville utveckla en inspirerande plattform där kreativitet och möjlighet till samverkan stod i fokus. Nu har vi en social plattform, där deltagarna kan interagera och både få och ge feedback till varandra, säger Berghs vd Camilla Wallander.

I augusti startar en helt ny längre onlineutbildning som är tillgänglig för kommunikatörer i hela världen. I första hand kommer Berghs rikta sig till den nordiska marknaden för att sedan lansera utbildningen i utvalda europeiska metropoler som Berlin och Amsterdam. "Berghs Certificate" syftar till att både kreatörer och strateger ska kunna stärka sitt insiktsarbete och höja sig en nivå i idé och konceptualisering. Utbildningen löper 8-10 månader på halvfart med både svenska och internationella föreläsare.

– Det finns en stigande nyfikenhet för Berghs utomlands. Genom att fler får upp ögonen för vår verksamhet behöver vi kunna erbjuda utbildningar för fler olika målgrupper. Det får vi en möjlighet till genom onlineutbildningarna, säger Berghs marknadschef Åsa Marklund.

Camilla Wallander fyller i:

– Vi lanserar onlineutbildningar för att nå kommunikatörer utanför Stockholm. Gör vi det bra kommer det att vara ett starkt tillskott för oss,

Att erbjuda kommunikatörer kurser på nätet är ett led i att Berghs vill växa på företagssidan med hela näringslivet som målgrupp.

Våren 2013 gjorde man klart med Volontaire som byråpartner. Tillsammans tog de fram ett långsiktigt kommunikationskoncept med budskapet "Addera kommunikation - Add Berghs".

– Den stora insikten är att vi befinner oss i en verklighet där alla verktyg och medel för att kommunicera ligger öppna. Alla behöver kommunikation i sin kompetens, säger Åsa Marklund.

FAKTA/UTBILDNINGARNA

Berghs har haft kurser för yrkesverksamma kommunikatörer i över 30 år. Det senaste året har skolan förtydligat och utökat utbildningportföljen för näringslivet med följande erbjudanden:

• "Solutions" – skräddarsydda utbildningar

• "Start" – grundutbildningen för alla utan förkunskaper

•"Professional"- för kommunikatörer i branschen

• "Executiv" – kurser för marknads- och kommunikationschefer

• "Fast Forward" – intensivkurser för de som har ont om tid

• "Open" – Berghs Morning Routine och andra seminarier (kostnadsfritt)

• "Refresh" –  en snabb uppdatering av det allra senaste (lanseras i slutet av 2014)

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.