Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Berghselever direkt till NY

Publicerad: 8 juni 2009, 09:28

Efter Berghselevernas framgångar i Clio Awards och One show börjar nu de stora byråerna att plocka russinen ur kakan. Fyra av årets avgångselever har redan fått jobb i New York, på de legendariska byråerna Droga 5 och R/GA.


Ämnen i artikeln:

Berghs School of CommunicationDroga5

New York nästa för Erik Högfeldt, 23, Rasmus Keger, 27, Axel Lindgren, 23 och Petter Hernmarck, 24 år. Foto: Andreas Elgstrand

– Det är jättekul. Men man undrar nästan, vad hände egentligen? säger Erik Högfeldt, som tillsammans med Petter Hernmarck har fått jobb på Droga 5 från och med i juli.
Under praktikperiod på Mother och BBH i New York förra året, mejlade de en intresseanmälan till Droga 5. De bjöds in för att presentera sina idéer och innan de hade hunnit förstå vad som hade hänt hade de båda fått jobb på byrån.
– Vi hade med oss sex grejer i mappen och visade upp fyra. Det gäller att vara snabb med att fånga deras intresse, säger Erik Högfeldt.

Ted Royer, executive creative director på Droga 5, verkar hålla med. Han motiverade sitt val att anställa dem med orden: ”Petter and Erik are proof that students don’t need 50 pieces in their books, just two or three really great things. What’s more, their ideas were business ideas, not just clever creative ideas. We expect big things from them.”

Rasmus Keger och Axel Lindgren har blivit rekryterade till R/GA, byrån bakom bland annat Nike Plus. De fångades upp när de var i New York i samband med One show, där de förutom ett silver i interactive online advertising även tog hem client pitch.
– Vi var på en portfolio review, ett slags speed dating med cd:ar från olika byråer. En rekryterare ville att vi skulle träffa folk på R/GA och när vi kom dit gillade de våra idéer, säger Axel Lindgren.
Han och Rasmus Keger har jobbat mycket med Erik Högfeldt och Petter Hernmarck under Berghstiden. De har vunnit priser tillsammans, förutom i One show även i Clio Awards. Nu när de flyttar till New York samtidigt, flyttar de även ihop alla fyra.
– Eftersom vi kommer att jobba ihop två och två, kan vi vara en motvikt mot varandra så att vi som jobbar ihop inte har ihjäl varandra, säger Erik Högfeldt.

truefalse

Klara Ledin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.