Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bernie Sanders ställer upp i presidentvalet – här är lanseringskampanjen

Publicerad: 20 februari 2019, 08:59

Demokraten Bernie Sanders har hyllats för sin kommunikativa förmåga och känsla för samtiden. I lanseringsfilmen för hans presidentvalskampanj ligger fokuset precis som förra gången på jämlikhet, miljön och en utbyggd välfärd.


Ämnen i artikeln:

Bernie SandersReklam

I måndags deklarerade Vermont-senatorn Bernie Sanders att han återigen skulle ställa upp i det amerikanska presidentvalet. I det förra tvalet hyllades den vänsterlutande senatorn på flera håll för sitt sätt att kommunicera med väljarna och förstå såväl samtid som sin progressiva väljarbas internetkultur. Inte olikt sin motståndare Donald Trump.

I reklamfilmen, "Vision", som lanserar Sanders kanditatur ligger precis som i förra valet fokuset på den ekonomiska jämlikheten, hans track-record gällande medborgarrättigheter, miljöfrågor och en utbyggd välfärd. Filmen, som följer ett relativt traditionellt mönster, ljudsätts med soundbites från tidigare tal och nyhetsinslag med slagord som "Nobody in America who works 40 hours a week should be living in poverty" och "Jobs and education, not jails and incarceration".

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Bernie SandersReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.