Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Berör inte oss”

Publicerad: 16 januari 2014, 15:47

Gustav Martner, Sverige-vd på CP+B

Reklamnätverket CP+B har 650 anställda i USA och ytterligare 100 personer i London och Göteborg. CP+B minskar nu personalstyrkan med tio procent, men Sverige berörs inte enligt Sverige-chefen Gustav Martner.


Ämnen i artikeln:

Gustav MartnerCP+BMicrosoft

Adages källor gör gällande att det är CP+B:s kontor i Los Angeles, Miami  och Boulder som berörs och då  framförallt kontoren i Miami och  Boulder.

Adage rapporterar att neddragningarna sker inför en  förväntad minskad efterfrågan från Microsoft som är i full färd med att  förbereda en byråupphandling samt att man har tappat snabbmatskedjan  Arby´s.

Enligt källorna fick CP+B uppleva minskade intäkter från  Microsoft vid halvårsskiftet samt att man också fick tävla med andra  byråer om varje enskilt uppdrag.

Adage har också rapporterat att  Microsoft håller på att förbereda en massiv marknadsutvärdering och  hoppas hitta en holdingbolagslösning.
CP+B har dock fortfarande kvar en del uppdrag för den Microsoft-ägda tv-spelskonsollen XBox, enligt Adage.

Byrån  vann Arby´s i början av 2012 utan att behöva delta i någon större  upphandling, men Arby´s har börjat kraftsamla inför en större  upphandling, enligt Adage.

CP+B har dock meddelat att man inte tänker delta i den kommande upphandlingen..

Uppsägningarna  kommer också i samband med större förändringar på ledningsnivå där tre  partners lämnade byrån i december – bland annat chefskreatören Rob  Reilly, som arbetat under mer än ett decennium på byrån.

CP+B:s Sverige-vd, Gustav Martner, vill inte kommentera Adages uppgifter annat än med följande:
– I Skandinavien har vi snarare vänt under 2013 så vi ser bara ljust på 2014, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Gustav MartnerCP+BMicrosoft

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.