Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bestycka Gotland

Publicerad: 2 februari 2012, 11:31

Bestycka Gotland. Det är namnet på en storkampanj för Alliansfritt Sverige. Kampanjen ska gå i flera tidningar och på webben och kulminerar i Almedalen.


Resume.se har tidigare berättat hur Alliansfritt Sverige  blivit en vagel i ögat på statsminister Fredrik Reinfeldt efter man lagt  beslag på domänen Framtidskommissionen.com, vilket är exakt samma namn  som en kommission som regeringen har valt att starta.Nu gör man alltså ytterligare en kupp.

Denna gång gäller det hela Folkpartiets förslag kring att bestycka Gotland.

Alliansfritt  Sverige hänvisar bland annat till en artikel i Expressen i juli 2011. I  artikeln varnar Jan Björklund för ett framtida ryskt angrepp på Sverige  och ville även placera en militärbrigad bestående av 5 000 man på  Gotland. Man ville även militärträna alla gotlänningar i vapenför ålder.

Man  hänvisar även till en rapport från Folkpartiet – "blott vi själva som  äro i okunnighet om våran styrka eller svaghet – En rapport om Nato från  folkpartiet liberalernas försvarspolitiska nätverk, daterad 2008-08-26.

Här framgår bland annat Folkpartiet vill öppna för kärnvapenbestyckning på  Gotland.

Enligt Alliansfritt Sverige är det första gången i den  svenska politiska historien som en vänsterorganisation nu väljer att  lägga en stor kampanj på att propagera för tre borgerliga förslag:

"Vi  behöver heller inte förvränga dem, för att de är så  verklighetsfrånvända i sig själva, och de drivs alltså av Sveriges vice  statsminister", skriver Alliansfritt Sverige.

Alliansfritt Sverige  har också, förutom själva kampanjen, skapat en aktionskommitté som ska  verka för att lyfta fram Folkpartiets förslag.

Kampanjens utformning har skett i samarbete med en reklambyrå och finansieringen sker på ideell väg genom olika insamlingar.

Annonsen publiceras för första gången på lördag – då ska även hemsidan vara klar.

Alliansfritt  Sverige är en webbplats som granskar de fyra olika regeringspartierna  och samlar in nyheter från mängder av kanaler.

Bakom webbplatsen  ligger bland annat Robin Zachari, som är bloggens redaktör och  insamlare, Jacob Lundgren, miljöpartist från Västernorrland och Misja de  Rond, som också är miljöpartist från Västernorrland.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.