Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Betsson i topphemlig satsning med J-O Waldner

Publicerad: 18 september 2012, 12:49

Jan-Ove Waldner gjorde nyligen comeback i den svenska pingisligan, för Spårvägen.

Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX.

Betsson förbereder ett rejält kliv in på den kinesiska marknaden. Resumé kan berätta att det svenska spelbolaget försöker få draghjälp av Jan-Ove Waldner som är ett aktat namn i den pingisfrälsta stornationen. Ett problem är att Waldner har ett förflutet som spelmissbrukare – något han tidigare har berättat om i media.


Ämnen i artikeln:

Betsson

I fjol slöt Betsson ett avtal som innebär ett joint venture tillsammans med ett kinesiskt statligt ägt bolag inom sportspelsbranschen. Tanken är att Betssons nyutvecklade sajt i Kina ska sjösättas i höst och ta rejält med marknadsandelar – och Betsson gör allt för att få J-O Waldner som draglok.

I Kina där Waldner fortfarande är oerhört stor kallas han  "Det evigt gröna trädet. Enligt Resumés källor har Waldner varit hos Betsson och fört samtal om den tilltänkta storsatsningen.

Vd:n Magnus Silfverberg lägger locket på när Resumé når honom. Han vill inte säga någonting om spelbolagets intresse av att kontraktera Waldner.

– Inga kommentarer, säger Magnus Silfverberg.

Ett problem för Betsson är att J-O Waldner har ett förflutet som spelmissbrukare. År 2003 gick han själv ut och berättade om sina problem och att han spelat bort miljontals kronor.

Kan du säga något om hur ni resonerar kring Waldners historik med spelmissbruk?
–      Nej, som sagt, jag har inga kommentarer, säger Magnus Silfverberg.

Resumé söker J-O Waldner.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Betsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.