Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bevisat: Guldägget väger lättare i dag

Publicerad: 29 april 2011, 08:04

Sensationella fakta! Guldägget väger lättare än tidigare – 200 gram närmare bestämt. Det visar en granskning gjord av den Guldäggsvinnande byrån The Fan Club, – Men Guldägget är fortfarande lika tungt att vinna, säger Jessica Bjurström, vd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Hon avslöjar att Guldägget numera faktiskt har spår av riktigt guld – tidigare var det helgjutet i mässing.


Ämnen i artikeln:

The Fan ClubGuldägget 2011Guldägget

The Fan Club när de tog emot senaste Guldägget.

The Fan Club har vägt Guldäggen

När medarbetarna på The Fan Club i Malmö kände på Guldäggen på byrån upptäckte de att Guldägget från 2007 (DR-kategorin för kampanjen för Blekinge Tekniska Högskola) var tyngre än årets Guldägg som de vann i kategorin Tidningsannonsering för Sydsvenskan-kampanjen.

– Man märkte det när man häll i dom. Då kontrollerade vi det hela genom att väga dem, och det visades sig att årets Guldägg var 200 gram lättare, säger Christian Barrett, ad på The Fan Club.

Resume.se ringde Jessica Bjurström, vd på Komm, för att reda ut det hela.

Är det en besparingsåtgärd?
– Ha ha, ja när när jag tillträdde som vd var ju ett av uppdragen att hitta besparingsåtgärder och det här är en del av det arbetet, skojar Jessica Bjurström.

Nej, ingen besparingsåtgärd alltså – faktum är att det hela beror på en ny förfinad tillverkningsmetod.

De tidigare Guldäggen (fram till 2009) var helgjutna i mässing och innehöll inget guld. Guldäggen numera är helgjutna i tenn, slipade, putsade och doppade i ett elektrolytbad med guld, berättar Jessica Bjurström.

– Det är en underlättad process som också gör att det snabbt går att ta fram Guldägg till de som vill beställa, säger Jessica Bjurström.

Och trots att Guldägget väger lätt nuförtiden – så är det alltså fortfarande lika tungt att vinna, poängterar Jessica Bjurström.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.