Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Bilden är en sexuell frigörelse”

Publicerad: 2 april 2014, 09:34

Quetzala Blanco tycker inte att man ska skämmas för att man vill vara sexig.

Foto: Montage.

American Apparels omtalade kjolbild har väckt ramaskri på nätet. Under måndagen kallade "Genusfotografen" Tomas Gunnarsson bilden "jävligt grov" – något som fått Quetzala Blanco, nöjesredaktör på Nyheter24, att reagera.


Ämnen i artikeln:

GenusfotografenAmerican Apparel

Det var i Aftonbladets debattprogram "20 minuter" Quetzala Blanco förklarade sin skepsis mot Tomas Gunnarssons kritik. Hon kallar uppståndelsen "moralpanik".  

Resumé intervjuade under måndagen Tomas Gunnarsson om kjolbilden.

– Det här är en jävligt grov bild. Den känns nästan som en våldsam markering. Jag vill inte ens se det där. Det ser ut som en flicka som tvingat vända sig om och böja sig fram, sa han då.  

Men Quetzala Blanco förstår inte hur någon kan tolka in så mycket i bilden som Genusfotografen gjorde.  

– Det är konstigt att en kvinna inte kan få posera så eller vara hur sexig eller slynig hon vill utan att stämplas som om hon är kuvad, säger hon i debattprogrammet.  

Som motdebattör står Annika Berner, programansvarig på Beckmans. Hon ställer sig frågande till varför inte män visas upp likadant som kvinnor hos American Apparel.  

– Lösningen är inte att stoppa den här sexuella frigörelsen som den här bilden faktiskt är. Det finns säkert kvinnor som tycker att det här är en het bild också. Eller tjejer som vill köpa kläderna och vara lite sexiga för sin kille eller tjej. Man behöver inte stoppa bilden, men släpp in fler nakna män i American Apparel, säger Quetzala Blanco till Aftonbladet.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.