Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Bilderna är retuscherade"

Publicerad: 9 maj 2008, 06:24

Skönhetsmärket Doves har i sin reklam kämpat mot skönhetsindustrin förvridna syn på utseende. För det fick Dove och byrån Ogilvy & Mather en Grand Prix i Cannes förra året. Nu hävdar New Yorker att en retuscherare fixat Doves naturliga modeller.


Dove påstod sig lyfta fram alla kvinnors naturliga utseende, men nu uppges bilderna vara retuscherade.

Det var för filmen Dove Evolution som Ogilvy & Mather fick en Grand Prix förra sommaren i Cannes. Filmen visar hur en kvinna med hjälp av både smink och retuschering förvandlas till supermodell. Filmen avslutas med orden ”No wonder our perception of beauty is distorted”.

Doves reklamplattform går ut på att lyfta fram alla kvinnors naturiga utseende.

Men nu ifrågasätts hur naturliga Doves modeller egentligen är. I senaste New Yorker säger retuscheraren Pascal Dangin att han jobbat med Doves bilder på kvinnor i underkläder.

– Det var en utmaning att behålla modellernas ålder men samtidigt se till att de inte var oattraktiva, säger Pascal Dangin.

Unilever och Ogilvy & Mather var inte nåbara för kommentarer i går men en taleskvinna för Ogilvy säger till Advertising Age att Dangin har fel.

– Vi är osäkra på vad han har gjort men han jobbade tillsammans med fotografen Annie Leibovitz.

– Det var ingen retuschering av modellerna, säger hon men vill inte kommentera närmare innan Dangins roll blivit klarlagd.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.