Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bilen ska bada i betong

Publicerad: 7 juni 2013, 12:20

Mercan som så småningom ska ner i betong.

Reklambyrån Strateg tar ut svängarna för att sätta Örebro på kartan. En bil ska ner i ett betongbad som ett slutnummer på samarbetet mellan Open Art och Länsmusiken gällande en konst- och musikinstallation i Tyskland och Sverige.


Ämnen i artikeln:

Strateg

I dag gör Bach on Tour en konsert i Leipzig i Tyskland och sedan väntar en spelning i Örebro. Bach on Tour är en del av utomhusutställningen Open Art som genomförs för tredje gången med målet att sätta staden på kulturkartan i Sverige.

Konserten i Sverige hålls på Örebros Konserthus. De som medverkar är konstnärerna Stian Ådlandsvik och Lutz-Rainer Müller, och två musiker, Andreas Tengberg och Fiona Kelly från Svenska kammarorkestern. I en följebil åker Leif Goldkuhl, från reklambyrån Strateg, och Nina Glimvall, marknadschef på Länsmusiken i Örebro.

– Framme vid konserthuset kommer bilen att köras ner i ett betongbad. Både resan och själva installationen i sig utgör tillsammans den konstnärliga idén. Resultatet blir en installation av 113 mil musik och minnen, säger Leif Goldkuhl, projektledare på Strateg som står för marknadsföringen av projektet och är med på resan mellan Leipzig och Örebro.

Resan kommer att dokumenteras digitalt på olika sociala medier som Facebook, Twitter, Instagram och Youtube.

Ämnen i artikeln:

Strateg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.